logo sillas
home
about
diensten en portfolio
sillas en inspiratie
stoffen
contact

De persoon achter Sillas.

Mijn naam is Krista Kuis en ik houd ervan om iets wat oud is weer nieuw te maken. Vanuit de persoonlijke liefde voor stoeltjes en bankjes die ieder een eigen verhaal hebben en nog lang niet afgedankt hoeven te worden, ben ik door de tijd heen van alles tegengekomen. Overal om mij heen zie ik mooie stoelen, fauteuils en de meest prachtige bankjes. Iedere keer weer krijg ik opnieuw inspiratie en de zin om ermee aan de slag te gaan. Het hele proces fascineert mij; het zoeken en vinden van oude stoeltjes, het slopen van de stoel, inspiratie opdoen voor mooie stoffen en natuurlijk restauratie.

Ik houd van interieurs en in de praktijk haal ik veel inspiratie uit de dagelijkse dingen. Mooie prints op papier, composities in een interieur bij iemand thuis, een kledingstuk dat iemand draagt, een veld met kleurrijke bloemen en nog veel meer.

Langzamerhand groeide het idee om van meubelstofferen mijn beroep te maken. In 2013 heb ik mijn opleiding Meubelstofferen afgerond aan het Hout- en Meubelcollege in Rotterdam. Daar heb ik de basis geleerd. Tijdens mijn stage bij Meubelstoffereerderij van Herwijnen in Den Bosch heb ik het vak pas echt mogen ervaren. Het bedrijf bestaat sinds 1935 en zij kennen het vak als geen ander. Ook heb ik op project basis gewerkt voor o.a. Label (Gerard van de Berg) en Oist Exclusief.
pinterest
fbemail icon

Krista Kuis

Sillas Meubelstoffeerderij 06-12022893 info@sillas.nl design: imagedejulie.com